Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Ardi Veliu priti Ministrin për Migracion të Holandës, Mark Harbers

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Ardi Veliu priti Ministrin për Migracion të Holandës, Mark Harbers.ministri takim me min hollandez 9.04.2019 3

Në fokus të takimit ishte forcimi i bashkëpunimit për parandalimin e flukseve migratore, si dhe intensifikimi i goditjeve të grupeve kriminale të krimit të organizuar dhe atyre të kontrabandimit të qenieve njerëzore.

Z. Harbers vlerësoi bashkëpunimin mes dy policive, punën e bërë nga Policia e Shtetit shqiptar për parandalimin e azil kërkimit, si dhe për goditjen e kontrabandimit të qenieve njerëzore. Ai theksoi se është e nevojshme që ky bashkëpunim të thellohet më tej, duke gjetur rrugë sa më efikase për rezultate akoma më pozitive.

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit njohu z. Harbers dhe delegacionin me masat që ka marrë Policia e Shtetit në drejtim të parandalimit të azil kërkimit, me operacionet e zhvilluara në bashkëpunim edhe me partnerët për goditjen e grupeve apo personave që kontrabandojnë qenie njerëzore, si dhe operacionet në drejtim të goditjes së grupeve kriminale të krimit të organizuar.

Gjatë takimit u dakordësua se nevojitet një shkëmbim informacioni në kohë reale jo vetëm nëpërmjet kanaleve zyrtare të komunikimit apo ndërmjet oficerëve të kontaktit, por edhe në mënyrë direkte duke krijuar grupe hetimore te përbashkëta për të arritur qëllimin final të goditjes së grupeve apo individëve të përfshirë në aktivitet kriminal.

Gjithashtu gjatë takimit u hodh idea që të ngrihet një Task Forcë që ka si qëllim hetimin e grupeve kriminale, identifikimin dhe goditjen e individëve që merren me kontrabandimin e qënieve njerëzore.

 

 

 

 

 

ministri takim me min hollandez 9.04.2019 1

ministri takim me min hollandez 9.04.2019 2

ministri takim me min hollandez 9.04.2019 5

ministri takim me min hollandez 9.04.2019 4

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Ardi Veliu priti Shefen e Departamentit të Hetimeve Kriminale të Shërbimit të Sigurisë Diplomatike në Departamentin e Shtetit, Karen Riley.

Drejtori i Përgjithshëm i Policisë së Shtetit Ardi Veliu priti Shefen e Departamentit të Hetimeve Kriminale të Shërbimit të Sigurisë Diplomatike në Departamentin e Shtetit, Karen Riley, e cila shoqërohej nga Antonio f5bc9f89-4c5b-4b52-96fc-6e0e4d95f064Zamudio, Shef për Hetimet Kriminale në Zyrën Rajonale të Sigurimit në Ambasadën e SHBA-së në Tiranë dhe Chuck Harrison, Agjent Federal për Hetimet Kriminale për Ballkanin.

Vizita ishte në kuadër të bashkëpunimit të Zyrës së Hetimeve Kriminale ne Departamentin e Shtetit dhe Policisë së Shtetit.
“Bashkëpunimi është çelësi i suksesit, pasi shpesh mund të kemi dëshirë e vullnet, por pa bashkëpunim dhe mbështetje nuk mund të ketë sukses. Falë këtyre dy komponentëve u bë i mundur finalizimi i dy operacioneve shumë të suksesshme “One If - By Land”, në kuadër të goditjes së kontrabandimit të personave me qëllim emigrimin drejt SHBA-së, Kanadasë dhe Mbretërisë së Bashkuar dhe operacioni policor "Rruga e gabuar", ku u godit grupi kriminal me 36 anëtarë të dyshuar. Policia e Shtetit e ka prioritet kryesor bashkëpunimin me partnerët, e sidomos me ata strategjikë. Ne jemi të vendosur në luftën kundër krimit të organizuar dhe terrorizmit, dhe kur kemi mbështetje e bashkëpunime të tilla, pa asnjë diskutim që rezultatet janë vetëm pozitive”, tha Drejtori Veliu.

“Jam i bindur që askund nuk mund ta gjej këtë nivel bashkëpunimi si në nivel lidershipi, ashtu edhe në nivel operacional. Do të vazhdojmë në rrugën e nisur, pasi tashmë Policia e Shtetit ka fituar besueshmërinë tonë dhe ka mbështetjen e plotë në luftën kundër krimit të organizuar dhe terrorizmit”, nënvizoi z.Antonio Zamudio.

“Në Departamentin Amerikan të Shtetit, janë në dijeni të operacioneve të suksesshme që janë zhvilluar në Shqipëri. Në emër të tyre ju them faleminderit. Vlerësoj shumë marrëdhënien dhe bashkëpunimin që keni me oficerin tonë, marrëdhënie e cila është një nga më të mirat, në të gjitha vendet e tjera. Do keni mbështetjen tonë edhe në të ardhmen në të gjitha drejtimet”, u shpreh znj. Karen Riley.

 

 

 

bc374996-cb3c-4f1e-8205-dc5bdf7320e2

0702bbb4-766a-4359-877d-105e1f4a6aab

22243328141 742150312793283 3651064875565711360 n

 

 

 

 

 

 

 

Arkiva

Tetor 2021
He Ma Me En Pr Sh Di
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31